Prózat

Hát a szádat rendületlenül jártatni kell, Autófék Zoli? Ki a főnök, az anyád úristenit, én vagy te? Na, azér’! S akkor mostmá’ elárulod hol az isten ernyedt, spermától fehérlő faszában jártál? Szemben? Milyen szemben, a hátsó részemben? Akkor meg, fogalmazzál világosan, mint a nappal! Az étteremben? Az út túloldalán? Hogy baszott volna el egy birkaszállító kamion! Oszt micsinátá’ ott? Kajáltál, kajáltál, ok azt gondoltam, de miért ott? Ott, tudom, olyan fukar a tulaj, hogy ha borotválkozásnál megvágja magát a dzsilettmahhárommal, akkor belesüti a hagymás vérbe, hogy ne vesszen kárba. Meg hangulattalan az egész kóceráj! Az ablakban pózoló nagy virágon kívül, nincsen egy növény se. Hej, Autófék Zoli, de nagy barom vagy!

Most az teccik, hogy azt mondják békon és nem szalonna? Vagy mi, mondjad már! Vagy szereted bámulni annak a fogatlan, negyvenes pincérnőnek a ringó csecsét? Elismerem, lenne mit ráncigálni rajta, mikor elkapod kutyába, de Autófék Zoli, ne valagaskodj már! Szerintem értelmes gyerek vagy, nem kell segget csinálnom az arcomból, hogy elmondjam aztat neked, hogy itt mindened megvan, ebben a csárdában, hívhatod tőlem restorantnak is. Nem kell átmenned az út túloldalán lévő szodekszhó szintű szarba, ahol az erkélyen mindig az a rusnya, ibériai tonnadonna pöfékel magányosan. Meg azé’, mer’ van szökőkút, s föl-le buzog a vize, meg futtatott márványból van! Igen, ne nézzél ilyen értetlenül, mert asziszem még, hogy hülye vagy! Igen, van futtatott márvány! Mer’ mér’ ne lenne? Szerinted csak az arany és az ezüst futhat, meg a homok és az analitikus szteroidákat szedő, benga feka sprinterek? Jó, igazad van, az etiópok is gyorsak, de csak ha nincs rajtuk cipő.

Hát itt mindened megvan, ha mondom, Autófék Zoli. Itt dolgozol már évek óta, s úgy kezellek, mint a fiamat. Hányszor mondtam, hogy ne egyél a kajákból, mindig zabálhattál, amennyit akartál, emlékszem, még az első vacsorán a torkodon is akadt valami, úgy kellett kiöklendezned annál a tölgyfánál, még jó, hogy nem történt tragédia. Milyen jókat ettünk az ilyen munkahelyi mulatságokon: egy laza pacal lazaccal, pörkölt körtekörettel, házi kacsa kecsappal, de persze csak a normálisra, azaz a facsart paradicsomra gondolok, tudod.

Ihatsz is, mit bánom én, csak ne legyél takony részeg, mert részeg disznó hamar elkárhozik! Ott a pálinka, marasd a torkod véle, egy kupica, két kupica, három kupica, aztán hátul a raktárban kap Ica. Borocskát is kapsz, egy pohár, két pohár, s hátul a hárem vár. Csak viszkit ne igyál, mondjuk azt itt nem is tudsz, mert nincs olyan, maradjon inkább Dzsokinak, ráfér. A tekilát se ajánlom, nyaldossa a sót, aki vén kecske vagy műpélós szombrérós!

Jaj, s hát már finoman utaltam rá, hogy itt megbaszhatsz egy-két leánykát, de azér’ mondom ezt is. Ott van a Jucus, a konyhán, őt egyszerre kell cidáztatni meg kényeztetni egy merőkanállal, ott van a takarítónő, Rozi néni, őt még a napokban meg kéne paskolnod, mert lassan lejár a szavatossága, s persze, Vali, a pincérnő, a legbombább nő, bár ezt te is tudod. Mindenki arról álmodoz, hogy Valéria válla éri a vállát, s közben irtózatosan sikkangattatja azt a cafkát. De hiába verjük rá, ő beléd szerelmes, mindenki tudja, kérdezd meg Jocót vagy Tomcsit! Ne azt mondjad, hogy mé’ nem rúgom már ki Autófék Zolit, Jocó, hanem a kérdésre válaszoljá: szerelmes-e Vali Autófék Zoliba? Na, megmondtam, ez nyitott titok.

Szóval ne járjál nekem oda szembe, azzal mi konkurálunk, érted? Ez piacos verseny, hogy szegeznének rád egy töltött péniszt! Ne menj az út túlsó oldalára, mert rád uszítok valami tripperárus tündérilonát, aztán baszhatod! Maradjá meg itt a farodon, aki itt dolgozik, az itt is egyék, legyen ennek a közösségnek a tagja, s minden felvirágzik! Jönnek a vevők, nálunk esznek, nálunk isznak, s minden szép lesz, ha mondom. Aztán egyre nívósodunk, hisz jobb pénzű a vendég, ha többet eszik, úgyhogy mi is bővülünk, új helyiség lesz, több vendég, több töltött káposzta, több butélia bor, több siker, több pénz, több pina. Ilyen egyszerű a matematika, Autófék Zoli, hidd el nekem. Számolni kell és előrelátni. Nem mindegy, hogy sakkozunk, s királynő a négyzeten, vagy nem sakkozunk, hanem csak egy király nő a másodikon.

De el is mehetsz, ha ennyire hülye vagy, oszt legyél boldog a fogatlan tündérrel szemben, hogy hurrá, nem karcol. Ha ez kell, menjél óvodába, aztán keress egy lányt, akinek porszívó a jele. Mi meg szenvedjünk itt nélküled! Csődbe húzol minket, ha mondom, még a részlet sincsen kifizetve, ráadásul devizában vettem a hitelt. Mi lesz, ha tönkremegyünk? A Vali menjen perditának, vagy mi? Mit nézel? Ja, a sok idegen szó. A deviza az külföldi pénz, a perdita meg ott áll az út mellett és nem kék. Igen, Autófék Zoli, kurva.

Én megbocsátok neked, nekem nagy lelkem van, lásd, de innentől viselkedjél, itt maradsz nálunk, aztán punktum. Megegyeztünk?

 

 

Asbóth Balázs

Asbóth Balázs

Asbóth Balázs 1989-ben született Debrecenben. A Debreceni Egyetem hallgatója történelem szakon, magyar minoron. A DEIK alapító tagja. Műveit a Spanyolnátha és az Amúgy közölte.

More Posts