Hogyan publikáljak?

0. Ha teljesen kezdő vagy, először is kattints az Olvasnivaló fülre és böngészd át az oldalt.
1. Publikáláshoz a legjobb szövegeidből válogass, Legalább kettőt válassz ki, versből jöhet három-négy. Olyan szövegeket válassz ki, amiket még nem publikáltál.
2. Tedd bele őket egy doc, docx, odt vagy rtf kiterjesztésű fájlba (NE küldj semmit pdf-ben!).
3. A dokumentum kialakításánál törekedj arra, hogy minél kevesebb formázás legyen a szövegben. Szimpla sörköz, nulla pontos térköz. Tabulátort, behúzást, csicsás betűtípust lehetőség szerint ne használj. A végleges verziót küldd, a helyesírási hibákat gyomláld ki.
4. Írj egy rövid, egy-két soros mailt a szerkesztőnek, amelyhez csatolod a kiválasztott szövegeidet. (Ha nem tudod, kinek küldd, küldd a főszerkesztőnek.)
5. A szerkesztő ezután válaszol a leveledre.
a. Ha a szövegek elfogadásra kerültek, meg fog kérni, hogy küldj egy biót és egy képet. A kép legyen négyzet alakú és látszódjon rajta az arcod. A bió legyen rövid, egyes szám harmadik személyben íródjon és tartalmazza a következőket:
• neved,
• születési éved,
• a település nevét, ahol laksz,
• hol publikáltál eddig,
• mivel foglalkozol (hol tanulsz),
• és hogy kaptál-e valami díjat, nyertél-e valamilyen pályázaton.
b. Ha a szövegek nem kerültek elfogadásra, a szerkesztő javasolhat javításokat. Ne sértődj meg. Mérlegeld, hogy akarsz-e módosítani a szövegen. Ha igen, akkor hajrá, és küldd el a javított verziót.
c. Ha a szerkesztő két hét után sem válaszol, írjál neki egy újabb mailt, és kérdezz rá.