Anja Snellman: Anis F. és a piros bikini

Fordította: Takács Boróka

Esténként, miután Anis már végzett a leckéjével, segített a húgainak a házijukban és segített még a házimunkában az anyukájának is, két évvel előre ugrott és elképzelte mi mindent csinálna a következő nyáron, ha maga dönthetne róla.

Először is, bikini. Anis F. Muumin piros bikiniben szeretett volna sétálni a strandon a tenger felé. Hallahallahalla. Ez a fantázia annyira tilos és borzalmas volt, hogy minden alkalommal megnevetette.

Másodszor, vidámpark. Anis fel szeretett volna ülni a hullámvasútra, az óriáskerékre, a vadvízi csúszdára; száguldani akart, pörögni, bőrig ázni és látni a várost a magasból. Popcornt és vattacukrot enni, Coca-Colát inni, amíg meg nem fájdul a hasa.

Harmadszor, Anis moziba szeretett volna menni és megnézni bármit, ami csak az eszébe jut. Talán egy pornófilmet. Hallahallahalla. Egy olyat, amiben a férfi és a nő mindenféle pózban csinálják. Anis teljesen pontosan szerette volna látni mi történik. Az elejétől a végig.

Negyedszer, Anis biciklizni szeretett volna rövid felsőben és rövidnadrágban, amerre csak akar, a tengerparton, a városban, a piacon, az állatkertben.

Ötödször, Anis el szeretett volna menni egy Madonna koncertre. Tízezer fiatal hófehérkével akart föl-le ugrál és üvölteni, énekelni Madonnával együtt az I am a Material Girl-t.

Hatodszor, egy fiú. Anis F. Munnin közel szeretett volna kerülni egy fiúhoz. Tudni akarta milyen illatú a fiú haja a füle mögött és milyen megérinteni a fiú ujjai közti bőrt. Anis a kezével már kipróbálta, milyen érzékeny terület is található az ember lába között. Kintir, a paradicsom darabkája, áramütés és hidegrázás. Anis a könyvtárban olvasta, hogy a paradicsom ezen darabkájában van a legtöbb idegvégződése az ember egész testén. Otthon természetesen nem lehetett ilyesmiről beszélni, mert a nők testének ez a része a gudmo-k közé tartozik, amit körülmetéléskor ki kell vágni. Viszont szünetben és az internetes fórumokon annál többet beszéltek erről.

És most már arca is volt az álomfiúnak, Anis a telefonja képernyőjén nézte a képet, amikor a takaró alatt a tenyerét a lába közé szorította. Hallahallahalla!

Hetedszer, Anis piros bikiniben szeretett volna táncolni, mint Brigitte Bardot, Marilyn Monroe és Halle Berry az egyetem könyvesboltjának poszterein. Úgy akart kijönni a vízből, mint egy Bond-lány. Így a fiú megnézné őt és végignézné, amíg ledobná a bikini felsőjét, mint egy igazi baby. HALLAHALLA.

Anis egyszer azt álmodta, hogy a Koránban van Piros Bikini szúra. Üdvözöllek, mondta Madonna lágy hangon és megszólította őt.

Ha a Koránban lenne Piros Bikni szúra, akkor a csupasz bőr dicséretével kezdődne, mesélte Madonna. Leírná a test különböző részeit. A Piros Bikini szúra a Bőr szúrája lenne. Ennek a szúrának a nyelve lágy lenne, mint a simogatás. Az egész szúra az életöröm hangján szólna. Mert hát nem az életöröm minden hit alapja? Ezért kell a Piros Bikinit és minden bőrt dicsérni, különösen a bikini alattit! Legyen végre vége a fekete csuklyás bokáig érő fürdőruháknak és a természetes szépség elrejtésének.

Piros Bikini szúra az élet élvezésére emlékeztetne, felsorolná az összes közeli ember érintését, a hajsimogatást, a macska- és kutyatappancsok tapintását, minden édes és keserű ízt, amit az ember megízlel, minden édes és csípős illatot, amit belélegez, minden anyagot, amibe gondolkodás nélkül beleugrik vagy amin lassan átgázol, a folyókat, amiken lebeg és amikbe lebukik és úszik, mint a bölcsesség folyóiban; benne lenne minden öröm, amit megél, minden fa, vagy árok, amit megmászik, és minden félelem, ami elől elrejtőzik, akár egy barlangban.

Piros Bikini szúra nem ígérné, hogy a halál után a paradicsomban a mártírférfiakat több tucat barna szemű huura várja, akik csak egy leplet viselnek vagy csak piros bikinit.

Piros Bikini szúra nem szólítana fel a sofőröket, hogy hajtsanak bele a zárt ajtókba, a repülőgépek repüljenek bele házakba, az emberek dinamitövekkel magukra szíjazva fussanak boltokban és éttermekbe, nem nézve fenyegetően a nők aprócska bikinijére.

Takács Boróka

Takács Boróka

Takács Boróka 1991-ben született Debrecenben. A Debreceni Egyetem fordító és tolmács mesterszakos hallgatója, francia-angol nyelvpárosítással. Emellett három éve tanul finnül.

More Posts